Upute za otključavanje mobilnog uređaja u TELE2, T-mobile i Vip mreži

unlock unblock mobile vip t-mobile tele2  GALAXY S III 3
Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijelo je 15. prosinca Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Ovim pravilnikom dopunjene su odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Između ostalog, novim odredbama propisano je da operator može ograničiti mobilni uređaj na rad unutar svoje mreže samo za vrijeme minimalnog obveznog trajanja pretplatničkog ugovora. Nakon isteka ugovorne obveze dužan je, bez naknade krajnjem korisniku, omogućiti korištenje uređaja u ostalim mrežama. Za pre-paid korisnike to mora biti omogućeno nakon 12 mjeseci korištenja usluge.

Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga može se pronaći na internetskim stranicama HAKOM na ovom linku.
unlock unblock mobile vip t-mobile tele2  GALAXY S III 3

Upute kako otključati mobitel u Tele2, T-mobile i Vip mreži:

Tele2
Korisnici koji žele otključati uređaj kupljen u Tele2 ponudi trebaju poslati navedene podatke putem kontakt obrasca dostupnog na sljedećem linku Tele2 Služba za korisnike:

- kopija računa
- ime i prezime
- OIB
- korisnički MSISDN (mobilni broj)
- brand uređaja
- model uređaja
- boja uređaja
- IMEI uređaja

Ukoliko korisnik zadovoljava uvjete, bit će mu poslan kod za otključavanje uređaja. Većina uređaja se otključava na način da se u uređaj umetne SIM kartica nekog drugog operatera, a uređaj potom traži kod za otključavanje mreže. Nakon unosa koda za otključavanje mreže odabire se neka od opcija "OK"/"Otključaj"/"Unlock"/"Nastavi". Nakon toga uređaj je moguće koristiti na drugoj mreži. Više pročitajte ovdje.